Direktlänk till inlägg 27 maj 2013

Tuff Skåning spelar byns polischef.

Av Christer Johansson - 27 maj 2013 10:59

2010 tog jag kontakt med denna utvandrande Skåning för ett jobb i vår första liveshow, och det han fick göra i showen var med livet som insats.

Kanske var det inte så allvarligt men inte långt därifrån, för dem som såg vår första liveshow i Edsbyn förstår nog vad jag menar.

Det Ralph Stenbeck gjorde var enormt modigt och samtidigt fullständigt briljant, jag hade skrivit in i manus att en man i publiken skulle ställa sig upp och skälla ut Örjan och jaktlaget mitt under deras sketch om deras hets mot vargar.

Allt detta var som sagt på låtsas men det visste ju inte publiken! hehe..

Blåsningen var total och alla trodde att Skåningen Ralph Stenbeck var på riktigt och han skällde ut oss efter noter där han suttit i publiken och väntat på sketchen med jaktlaget, man kunde nästan ta på tystnaden och den tryckande stämningen i publiken, och vi på scenen spelade såklart med, usch!

Jag såg hur publiken led och det var nog den värsta blåsningen jag gjort, förlåt!

Men det var skoj :)

Fast morsan tyckte det inte var lika skoj, hon ville sjunka genom marken då hon såg sin son gått över gränsen gällande vargfrågan, haha..


Gänget bakom småstadslivs första liveshow och kanske den värsta blåsningen av en sittande publik i modern tid.

 

Men allra värst var det nog för Ralphs son och fru som satt på varsin sida då Ralph ställde sig upp i publiken och började skälla på jaktlaget, han hade glömt att informera dom om detta, hehe..

Sonen begravde sin blick i marken bakom sina solglasögon, kunde läsa hans tankar! haha..

"För helvete farsan vafan sysslar du med!!! SÄTT DIG NER OCH HÅLL KÄFTEN!!!"


 

Jaktlaget fick sig en rejäl näsbränna av Ralph sommaren 2010 i Edsbyn.


Kyligt Ralph riktigt kyligt! :)

Ralph gjorde detta 4 kvällar i rad och inför den sista kvällen funderade vi allvarligt om vi skulle ta in några vakter, smockan hängde i luften sista kvällen kan jag säga, vargfrågan är milt sagt infekterad i våra trakter.

Men Ralph överlevde och vilken modig jävel du är!

Tack för din insats i showen och vår värsta blåsning EVER!


Så varsågod att ta över Johanna..


This is Ralph Stenbeck!

 


• Vilken är din uppgift/roll i "Tillbaka till Holmsveden"?

Jag Spelar Jack Morgan McVaderson. Holmsvedens egensinniga (och skjutglada!) polis som är helt influerad av amerikanska poliser och deras sätt att vara och jobba.


• Någon skådespelarerfarenhet?

1993-94 var jag tillsammans med Gösta Lindberg med och byggde upp Alftas Byaspex:s verksamhet i Viksjöfors. Skrev om manus, skrev musik, regisserade delvis och spelade en mindre roll i ett folklustspel som hette "Pensionat Amanda Jönsson" Skrev även manus och musik till en pjäs som hette Kajsa och handlade om mobbning. 2003-2004 spelade jag i musikalen Carin Danielsdotter som sattes upp i Alfta. Min roll där var en amerikansk präst.

Medverkade i Småstadsliv live, där jag spelade en uppretad man som reste sej och börja skälla i slutet av första delen. (Var enormt glad över att ingen slog ner mej.) Kan även räkna in ett långt förflutet som musiker inom olika genrer. Lirar flera instrument. Är vilande medlem i den vilande gruppen "Mike The Bike and his R&B people" :-)


• Har du tidigare upplevt fenomenet Småstadsliv, hur?

Har sett dom galna klippen Christer och Johan Olovsson spelade in och följden blev att jag var nyfiken när Småstadsliv kom ut. Har tränat Christer i hockey en gång i tiden och anade inte att han hade denna ådra i sej, eftersom han bruka komma in i båset med underkäken framskjuten och bara titta ut på isen. Att det sedan var ännu fler talanger från bygden som var med och spelade i Småstadsliv ökade bara på nyfikenheten. Äldsta grabben Martin var med som statist i en av dom första filmerna. Då var det en liten höjdare att få se den färdiga filmen :-)


Jovisst stämmer det, hockey har man ju spelat serru!


• Du kommer från Skåne, hur hamnade du här bland halvt galna hälsingar i den vilda skogen?

Jobbade som plåtslagare/svetsare i Malmö. Blev arbetslös våren 1984 samtidigt som man skickade ut 5.800 från Kockums med samma jobb som jag haft (lysande utsikter)

Då beslöt vi oss för att packa trunken och flytta till Alfta. Har sysslat med lite av varje sedan flytten, medans min fru varit musikdirektör i Alfta församling sen vi kom hit.

Har även försökt från och till sedan jag kom hit att göra hälsingarna helgalna istället, men bara lyckats med några procent !


• Hur känns det att vara med i filmen? 

Får jag säga/skriva skitkul (!?) när Christer sa: Jag vill ha dej som polischef i nya filmen.

Alltid kul att få agera inför publik och en än större utmaning att få vara med på film för första gången. Av det jag sett tidigare så är det ett mycket skönt gäng som är med och det ska bli kul att jobba tillsammans med dom.


• Vad får dig att skratta?

Halv/helgalna saker typ dom som förekommer i Småstadsliv räcker gott för att få mej att skratta. Oförutsedda händelser kan också vara förödande roliga ibland, liksom barns "raktpåsakspråk". Filmer typ Dum och Dummare, Plankan m.fl


• Nämn någon idol/förebild du haft eller har?

Clint Eastwood, Jacques Tati, Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Chaplin, Buster Keaton,

Gösta Ekman (från Jönssonliganfilmerna och Papphammar), Jarl Borssén, Claes Malmberg.

Har bara skrivit manliga personer, men det finns en hel uppsjö med duktiga kvinnliga skådisar också, men dom kan vi ta när (eller om) jag ska visa min feminina sida.



TACK!! / Johanna :)

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christer Johansson - 20 maj 2014 16:10


Och många spännande namn är klara för vår nya film, återkommer om det! Nu först ska vi köra vår enda föreställning i sommar i Edsbyn Öjeparken 20 juli, välkomna! Biljetterna finns ute nu på TICNET! All biljettinfo finns på: www.smastadsliv.se ...

Av Christer Johansson - 29 november 2013 15:44


Stånk Tommys 50års Fest! En liveshow med alla småstadslivfigurer, turnestart våren 2014. Sen har jag lite fler filmprojekt på gång utöver Holmsveden, återkommer till det! Här nedan jobbas det med en affisch, inte klar dock där ett stavfel på pr...

Av Christer Johansson - 19 september 2013 11:11


Kladd en skiss eller ett manus? Ja det är faktiskt det sistnämnda, delar från ett manus inför den första småstadslivfilmen. Tankar om filmen slarvigt och stressat nedskrivet på papper, men man ser faktiskt en replik där i slutet, men jävlar du! K...

Av Christer Johansson - 5 september 2013 23:10

Varsågoda! All info om filmvisningar och dvd släpp kommer finnas på vår hemsida. www.tillbakatillholmsveden.se ...

Av Christer Johansson - 2 september 2013 07:35

Klockan har blivit 07.15 när jag lyfter kannan och häller upp en kopp av det rykande svarta, jag ler litegrann utan att jag märker det. Utanför mitt fönster rullar dom första bilarna mot sina arbeten, men jag då? Ska inte jag iväg på något arbete, ...

Presentation


Christer Johansson

Impulsiv och nästan oförskämt spontan försöker jag leva mitt första liv som människa.


Fråga mig

133 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni se en ny småstadslivfilm eller vill ni se den nya byn med bara nya figurer som jag lurar på?
 Ny småstadslivfilm.
 Ny film med helt nya figurer.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok.


Ovido - Quiz & Flashcards