Alla inlägg den 23 juni 2012

Av Christer Johansson - 23 juni 2012 19:55

Småstadsliv LIVE "Svart & Rivigt" är den tredje showen jag skrivit och är den mest Amerikanskt flirtiga av dom tre, eller dom andra två showerna var ju grundade på lite personliga händelser som jag ville förmedla.

Första showen "Bland vargar & städkärringar" var ju en känga till Bollnäs Kommun som kastade ut mig och min personal på gatan när det skulle byggas finkulturens hus för miljoner och miljoner för våra skattepengar, grrr!!


 

Folkets hus där jag hade min restaurang blev kulturhus.


 

Städtanterna ogillade den nya satsningen på finkulturens hus och här fick jag chansen att känga tillbaks.


Har inget emot kultur men på det sättet som vi behandlades på, här hade jag byggt upp en restaurangrörelse med stans populäraste lunchkrog, och då vi körde Hela huset gungar med dans-nattklubb-rockn roll var det alltid fullt och väldigt uppskattat i Bollnäs stad med omnejd.

Men så en dag kom ett brev från kommunen och vårt kontrakt skulle rivas, här skola det bli kulturhus och miljoner av skattepengarna skulle spenderas.

Men jag och min personal då, min restaurangrörelse?! vart skulle vi ta vägen?

Inte vårt ansvar tyckte kommunen och kastade ut oss!


  Jag med min personal på entretaket på Tuppens Danskrog.

 

Vi hann faktiskt med lite liveframträdanden på Tuppens danskrog åxå, här har vi ett litet luciatåg på ett av våra julbord, på bilden Christian Wallin närmast sedan Martina Olsson och Sofie Aspelin, jag längst bort.


Jag alltså med min personal till ett nerlagt gammalt danspalats vid namn Tuppens Danskrog, ett anrikt gammalt uteställe med plats för närmare 1500 gäster, vi fyllde stället många gånger men orkade inte konkurrera med stadens andra krogar som hade mycket bättre och centralt läge, konkursen var ett faktum.

kom andra föreställningen.


  Ingmar Andersson härjade på rejält i andra showen.


"Bland braköl & samurajlådor" som handlade om en konkursförföljd krog och svårigheterna med att driva en krog idag, med den showen så lämnar jag kroglivet och dess tuffa dagar bakom mig och idag mår jag jättebra, PUH!

Och nu kommer alltså den tredje showen som enbart är en hyllning till en mästare vars verk jag beundrar väldigt mycket, hans filmer och framförallt tv-serien från 90 talet har fullständigt trollbundit mig, MÄSTERLIGT!

 

David Lynch är mannen bakom tv-serien Twin Peaks och filmer som Mullholland Drive, Blue Velvet m.m

 

Serien som har allt och lite till, jag finner inte ord som är värdiga att presentera detta mästerverk, se den bara!

 

Med inspiritaion från denna serie har jag skrivit den tredje upplagan av Småstadsliv LIVE men att vi skall kunna få en en äkta Twin Peaks känsla över showen är nog för mycket begärt av våra gamla småstadslivsfigurer men dom kommer iaf göra ett försök.

Men det är inte bara från David Lynch och Twin Peaks jag hämtat inspiration faktiskt, jag har även kryddat med lite Chainsaw Massacre från 74 av Tobe Hooper, ja jag har ju sagt att vi kommer spåra denna gång!

 

Ara nu berättar jag inge mer, vi ses därute i sommar!


Om ni törs!!!??


Biljetter på ticnet och vår hemsida som sagt.


Presentation


Christer Johansson

Impulsiv och nästan oförskämt spontan försöker jag leva mitt första liv som människa.


Fråga mig

133 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni se en ny småstadslivfilm eller vill ni se den nya byn med bara nya figurer som jag lurar på?
 Ny småstadslivfilm.
 Ny film med helt nya figurer.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok.


Ovido - Quiz & Flashcards