Alla inlägg under februari 2012

Av Christer Johansson - 14 februari 2012 19:14

Nu är vår femte spelfilm klar och jag minns tillbaka på alla dessa filmer som vi gjort och det har varit en fantastisk resa. Och 2007 började resan när vi spelade in vår första film som sedan hade sin premiär 2008.

När vi släppte vår första film hade vi inga förväntningar över huvudtaget och allt som hänt därefter har varit bara ren galenskap.


 


Men det var efter Småstadsliv 2 som det tog fart på allvar, det var den film som tog det största klivet och lockade flest nyfikna till vårt humorfenomen. Så när det var dags för Småstadsliv 3 var pressen och förväntningarna skyhöga och jag minns att pressen var riktigt påtaglig, jag tyckte den var bra men att matcha icebreakern Småstadsliv 2 blev en mycket tuff uppgift. Sedan hjorde vi en bonusfilm i Småstadsliv firar jul som jag känner lite sådär med, för jag vet hur snabbt vi gjorde den och den kan kännas lite slarvig och stressad, men det är klart att den innehåller en del godbitar den med.


    

 

Och nu är det alltså dags för den femte spelfilmen med titeln Småstadsliv 4 "Men det skiter man väl i"

Jag har nog lika höga förväntningar som ni därute och det återstår att se vad denna film kan ta oss, kan den bryta ny mark och locka ännu fler nyfikna, ja spännande som fan är det iaf för nu är den klar.

Nu blickar vi bort mot 31/3 för då ska ni få se den tillsammans med oss i gänget, så välkomna till Alfta ishall och filmpremiären da.


Nu minns vi tillbaka lite..

 

 

                        

Vargmötet i småstadsliv 2 är en personlig favorit och är nog den scen som jag är mest nöjd med i manus och bild, åkningen med kameran och solen som letar sig in i lokalen genom fönstren och med röken från scenen gjorde denna inspelning mycket dramatisk, sen kryddade vi på med lite Twin Peaks känsla med den egendomliga 10-kronors teatern, som sagt mycket nöjd med denna scen.

 

    

  

Nu längtar vi till filmpremiären för då ska dessa vackra badtjejer ta hand om er för dom är ju kvällens värdar!

Fyfan vad mysigt, tror nästan jag brallar på mig!!

 

Puss puss!!



Av Christer Johansson - 13 februari 2012 19:28

Imorgon är det dags sätta musiken till nya filmen sen är den äntligen helt klar. Så nu är det dags att börja planera filmpremiären på allvar, klart är ju att Agneta Patrull & Johanna Andersson blir kvällens värdar.

Och förutom själva huvudfilmen så kommer en dokumentär om småstadsliv i Härnösand ha sin premiär denna afton, jäkligt spännande det med ju.

klart är åxå att Lurvpösarna och Helene Åhström och Deejay Hallin v.s Palme står för det musikaliska, med eventuellt en liten överaskning och ett unikt liveframträdande av två hårdrocksynglingar från själva filmen.

Kan undra vilka det är hm? spännande!

Sen har vi förlängt festligheterna på arrangemanget till 01.00 då vi ser ut att få öl och vinrättigheter som kommer höja trivseln till denna festliga afton ännu mer.

Johanna & Agnetas Braköl BAR alltså på Alfta ishall 31/3, fan vad nice!


Eh? KÖP BILJETT DETTA VILL DU FAN INTE MISSA!

Nu kan vi snart presentera den, 31/3 smäller det i Alfta!

 

Levande landskap eller död avfolkningsbygd? Fem år efter sitt första besök är dokumentärfilmaren Juha Vaulainen tillbaka ute i skogen och buskarna för att möta människorna på den hälsingska landsbygden igen.

Det visar sig snart att drömmarna om framtiden är en gemensam nämnare för människorna där ute. Idéerna, och en enorm tron på ungdomen, fattas inte bygdens arrangörspar Leif och Sölve som avslöjar hemligheterna bakom lyckade arrangemang. Att framtidstron också finns hos ungdomen visar Kenta och Morgan som tar med oss på en resa med det hårdsatsande hårdrocksbandet Gravediggers in pain with kill. En lika ljus framtid tänker sig trotjänaren Agneta Patrull som bejakar sin barndoms dröm om att få bli isprinsessa. I grannhuset har den varma och människoälskande Jonny Borgf äntligen hittat rätt i sitt liv som han nu vigt åt skönhet och hälsa.

I detta till synes drömmande samhälle finns dock även de som inte kan sova. Örjan Bengtsforst, som just muckat från fängelset efter ett långt fängelsestraff, får ideligen sin sömn störd av det ständigt närvarande hotet från vildmarken. Vad har han egentligen i kikaren när han återförenas med Janne vid Älglösastugan?

Alla de folkkära karaktärerna är tillbaka i sedvanligt och vansinnigt tempo. Luta dig tillbaka och häng med till verkstäder, älgpass och skönhetsalonger när Småstadslivsgänget presenterar sin fjärde och kanske vassaste film!

 

31 mars då jävlar kör vi!!


Av Christer Johansson - 12 februari 2012 13:50

Det var en tidig morgon på ett hotellrum i utkanten av London, filminspelningarna av Småstadsliv 2 på Londons gator var avklarade och det firades traditionsenligt med rikliga mängder av gin & tonic. Och det var här under denna festnatt som diskussionerna om att göra en film utav boken Den stelbenta vargen av författaren Pekka Vaulaanen togs upp.

Och här kan vi se problemet en regissör har när han ska skildra och ta fram en bok till rörliga bilder, när författaren med sin vision försöker påverka och styra regissören. Dömt att misslyckas!

Sen tycker jag faktiskt lite synd om hobbyförfattaren och tillika journalisten Simon Wellsch som försöker få sin röst hörd bland dessa två starka karaktärer Pekka Vaulaanen och Herman Ljung. Ja ni kan väl se själva och bilda er en egen uppfattning av vad som händer och sker.


Här kommer ett litet filmklipp från ett hotellrum under inspelningarna av småstadsliv 2 i London 2008.


här kan det se ut när småstadslivgänget firar på hotellrum efter en lyckad filminspelning, och det återstår att se om filmen Den stelbenta vargen nånsin kommer att bli färdigställd.

Men som sagt alltid lika trevligt att resa och göra film med detta gäng.

Hoppas på fler resor boys!

Av Christer Johansson - 9 februari 2012 09:37

9 dagar av februari har passerat och min vardag består av ett evigt skrivande, ett skrivande som ibland ger mig 2-3 timmars nattsömn andra nätter mer. Jag sussar runt i mjukisbyxor och en amerikansk huvtröja från förr och försöker lista ut vilken dag det är, nu ska vi se? Inte onsdag för vi var inte i studion igår. Alltså måste det vara torsdag.

Torsdag är det!

Torsdag eller måndag dag som natt? sak samma, eller som jänkarna säger.

Whatever!

Jag kliver upp ur sängen då jag vaknar och äter min frukost sen jag tar med min kaffemugg och fäller upp min laptop.

Efter mitt uppvaknande och frukostintag har det gått exakt 23 minuter.

23 Minuter alltså.

Mina första 23 minuter av en ny dag är jag Christer Johansson bland alla andra på denna planet.

Men då jag möts av ljuset från min laptop så försvinner jag in i en helt annan värld där jag ser en kvinna färdas i sin bil genom den hälsingska landsbygden, kvinnan flyr genom den djupa och ödsliga hälsingeskogen men plötsligt får hon fel på sin bil och stannar vid ett cafe för att söka hjälp.

Hon går in.


  


Det är här historien och dramat börjar.

Marielle som kvinnan heter går in på detta cafe för att söka hjälp, Diana som jobbar på cafet ringer mekanikern.


En scen ur showen.

 

-bilen är stendöd, alltså när skulle den där mekanikern komma egentligen, jag kan ju inte stanna här hur länge som helst.

Servitrisen röker lugnt vidare med sina armbågar vilandes mot bardisken.

-vad är det för möte du ska på egentligen?

Marielle börjar bli lite stressad och irriterad nu.

-va!? ja ett möte möte, man möts och har möte för man ska ha möte om nått!

Servitrisen grinar illa.

-mhm, fyfan vad det smakar myrstack.

-va?

-ja, av danskens cigaretter, han lämna 4 kartonger innan jag kasta ut han.

-eh alltså! kan du berätta vart den där verkstan ligger någonstans så kan jag gå dit själv och fråga om hjälp.

Servitrisen släcker sin cigarett i askfatet.

-det tror jag inte du vill.

-nehe, och varför inte det?

Servitrisen tar upp en tidning som hon bläddrar i innan hon svarar.

-han jagar lurvpösar med skitiga lasson nu han.

Marielle börjar känna ett obehag komma krypande.

-lurviga påsar och skitiga lasson?

Servitrisen ser med sina trötta ögon på Marielle och frågar.

-mmm, mer kaffe?

 

  

Biljetter hittar ni på Ticnet och www.smastadsliv.se

 

Vi ses...

 




  

 


Av Christer Johansson - 4 februari 2012 20:07

En ensam kvinna färdas genom den djupa hälsingeskogen när hon plötsligt får fel på bilen och tvingas stanna vid ett litet cafe längs med den ödsliga vägen.

 

 

 

Den nya sommarshowen är här och klara städer som vi besöker är dessa här nedan.

 

  

TURNÉSCHEMA

---------------------------------------
SÖDERHAMN, Östra berget

2012-07-18, 19:00

HUDIKSVALL, Köpmanberget
2012-07-19, 19:00

GÄVLE, Boulognerskogen
2012-07-21, 19:00

ÖRNSKÖLDSVIK, Folkets Park
2012-07-28, 19:00

AVESTA, Avestaparken
2012-08-03, 19:00

RÄTTVIK, Rättviksparken
2012-08-04, 19:00

ÖSTERSUND, Jamtli
2012-08-09, 19:00

HÄRNÖSAND, Folketspark
2012-08-10, 19:00


Men fler städer kommer dyka upp så håll koll på vår hemsida: www.smastadsliv.se


Detta är tredje showen och sommaren vi rullar ut på turne och det har varit helt otroligt kul att få åka ut med detta underbara men knepiga gäng, publiken och stämningen har varit fantastiska och vi längtar verkligen att få åka ut igen med denna nya show som ser ut att bli kanske den mest skruvade vi gjort, nästan lite orolig men bara nästan.

Biljetter hittar ni på Ticnet & på vår hemsida.


Här kommer lite bilder från den senaste showen "Bland braköl & samurajlådor"

 

 

Lilla orkestern öppnade varje show.

 

10-kronorsteatern var med även i den första upplagan av Småstadsliv LIVE 2010.

 

Detta var min favoritscen där Hans Berg med sin tystnad och iskalla blick skrämde skiten ur publiken och krögaren spelad av Martin Sjökvist när han  utan förvarning kastade köttlådan och gick ut därifrån.

 

Småstånkisarna blev en publikfavorit.

 

Icebreakern en piercing i arslet fick igång publiken.

 

 

Jara nu kör vi!!!

 

 

Av Christer Johansson - 2 februari 2012 17:40

Idag fick jag ett mail från en person som berättar en mycket rolig historia om hur han upptäckte småstadsliv, han skriver i sin berättelse att han till en början inte alls tyckte småstadsliv var något roligt.

Men sedan hände något och det sa KLICK!

Det utvecklades till att han i slutändan började som han beskriver det själv missbruka småstadsliv.

Ja ni hör ju själv!

Hur kul och fantastiskt är inte detta, jag kopierar hans berättelse som han mailade mig idag så får ni läsa själva där han gick från icke småstadsliv frälst till missbrukare av småstadsliv.

Så varsågoda!

Här kommer berättelsen om Christian Sandström och hans missbruk av småstadsliv.


  

 

"man kan tycka att det är sjukt men jag har faktiskt varit missbrukare av småstadsliv"

 

Det var 2008, och jag jobbade på en restaurang i söderhamn. där fanns jag och min kökschef med 2 st praktikanter.
Många gånger hörde jag den ena praktikanten säga " lugna mig" och "har du blivit brandman å nu helt plötsligt".
En fredag då vi hade haft ganska mycket folk och jag var trött och sliten efter dagens bravader så skriker denne praktikant ännu en gång "lugna mig"
så jag går med raska bestämda steg mot diskrummet där jag ställt honom. och fråga vad han skriker för?
- ä du skulle inte fatta. det är småstadsliv, säger han.
-okej men skrik inte så förbannat utan håll det för dig själv. svarade jag med kökschefs rösten.
Samma lördag som kom så valde jag att gå en fest med en kompis, vi skulle gå till en av hans kompisar.
Tyckte detta verkar kul eftersom det är alltid kul att träffa lite nytt folk.
jag kliver in i en ganska så ful dörr på Norra Hamngatan i Söderhamn och upp för ett par trappor, då jag hör en massa skratt, 
och då tänker jag att här är det fest. whohoo!
Kliver in igenom dörren varpå jag får se en ren och fin städad lägenhet och ganska mycket folk, men ingen musik!
runt 6 personer sitter i en soffa och kanske 5 stycken på golvet. och kollar på småstradsliv 2 vilket inte jag fattar vid detta tillfälle.
jag ser en person som är utklädd i en grå kaninkostym.( fast det var ju igentligen en varg).
jag blev rätt så less eftersom dom skratta åt nånting som jag inte kunde beteckna som humor.
sen gick väl musiken efter ett tagoch festen fortsatta sedan mot krogen och jag klagade på folks torra humor.
inte så långt senare så såg jag på facebook att nån hade rekommenderat en länk från youtube 
småstadsliv 3.
en slägga kommer rakt igenom ett bilfönster och fram kommer orangeklädd mustachprydd karl.
bara den grejen var för mig helt fenomenalt roligt då han klagar på rutornas kvalitet.
samt en liten glimt av städtanter som pratar om päron och festis. shit... bara trailern är ju bra.
bestämde mig för att ge småstadsliv en chans!
jag satte mig hemma och slog upp youtube för att se om det fanns nå mer klipp, där fanns även hela småstadsliv 2.
"klick"
vid det tillfället så förändrades kanske 40% av mitt språk. det var ju skitkul!
fattade nog inte vilken torrboll jag var. jag pratade med många kompisar om detta "småstadsliv" och dom hade sett 1 2 OCH 3an!
jag fick då låna del 3 av en vän.( som jag senare fick)
jag tror att jag tittade på den filmen... jag ljuger nog inte om jag säger ett hundratal gånger.. 
kunde varenda replik. varenda ord. uttalet, situationerna, karaktärernas namn. hade ju självklart varvat några gånger med första filmen.
när jag sedan efter ett tag flyttade till västerås för att spela trummor och jobba, så fortsatte jag att förkunna och sprida orden som flygit in i mitt huvud och etsat sig fast. västerås fattade noll va jag sa.. såg senare på höstkanten att det skulle bli en bioturné för den fjärde filmen och den ska bland annat visas i västerås, småstadsliv firar jul.
det var en söndag och jag skulle spela denna dag fram till kl 19.15 och filmen började 19.30, så direkt efter spelningen så kastbytte jag om kläder i en loge, och sprang sedan ut för att få skjuts ner till bion. hann precis! whoosh!
efter bion så bestämde vi oss jag och min flickvän att vi skulle gå och ta en öl på bishop arms.
då vi gick fram till bardisken, då kände jag hur min flickvän pickade mig på ryggen och viskade:
- titta, där är dom ju!
 PANIK! där sitter christer johansson, Christian Wallin, och Martina Olsson. hela gänget!
-ska vi gå och hälsa?
aldrig i livet.. då skämmer jag bara ut mig, jag vet hur jag beter mig
jag såg att det fanns ett ledigt bås bakom dom, så jag föreslog att vi sätter oss där. 
"fy fan.. ding ding ding liksom"
när vi väl går förbi dessa människor så är dom tvärtyst och jag ser i min ögonvrå att Christer sneglar lite på mig.
"äh va fan.. shit jag kan inte hålla mig!"
-hej, ville bara tacka för en bra film! *sträcker fram handen* en liten tystnad sprider sig och Christer säger tack och:
-men du, är det inte du som har ett förbannat stort trumset på facebook?
och det var ju jag. vi fick sätta oss ner. och där satt vi bra länge och pratade om.. nått som jag inte kommer ihåg. men en sak fick jag reda på och att det var otroligt trevliga människor.
och nån gång ibland när dom pratar så uppenbarar sig dessa karaktärer ifrån filmerna som jag självklart skrattade löjligt åt.
jag berättade för dom: man kan tycka att det är sjukt men jag har faktiskt varit missbrukare av småstadsliv.
i dagens läge jobbar jag med småstadsliv som karaktärsexpert och promote tour manager.
men dom historierna kommer en annan gång :)
tänk!. det kan löna sig att vara lite "wierd" ibland.
 
 
 
Christian Sandström
karaktärsexpert & Promote tour manager.
Småstadsliv Sverige AB
 
Klippet av Småstadsliv 3 trailern var det som utlöste hans missbruk av småstadsliv så Passa er!!
 
 
Av Christer Johansson - 2 februari 2012 05:54

Framför mig på köksbordet står hon där och väntar en kopp svart kaffe, det ryker ur koppen från denna väldoftande dryck men jag låter hon vänta lite till, snart ska jag läppja denna kopp med nybryggt kaffe.

Men först vill jag njuta lite av tystnaden och lugnet som denna morgon ger mig,

Utanför mitt fönster hörs inga bomber och granater och jag kan sätta min fot var jag vill utan att riskera att flyga i luften av en nergrävd trampmina.

Jo jag vet, det är väl ganska självklara saker för oss häruppe i kalla nord men en vardag för många andra.

Koppen ryker fortfarande men jag låter hon vänta lite till.

Jag kan gå och röra mig obehindrat med mina armar och ben sen fungerar även min hörsel och synen är fan bra den med. Jag ska inte gnälla eller sörja över det saker jag inte har utan vara tacksam för stunden jag får som en frisk man i ett fritt land. Men nu är det äntligen dags, jag för koppen mot min mun och smakar av kaffet som troget väntat på mig, jag blundar och med ett leende på läpparna ställer jag ner koppen på köksbordet och viskar till mig själv "Fyfan vilket gött kaffe" 

 

 

 

Ny dag med otroligt många möjligheter, GOD MORGON från Alfta vi ses därute i buskarna!

 


 

Av Christer Johansson - 1 februari 2012 14:21

Klockan 13.05 igår så stormade Agneta Patrull & Johanna Andersson in och överaskade en poliskonferans med cirka 80 konstaplar, där satt dom och halvsov och lyssnade på någon föreläsare.

Skratten lät inte vänta på sig när Johanna avslöjade att Agneta var väldigt förtjust i alla sorters uniformerade poliser, och hon missade aldrig en film med Martin Bock.


 

Städtanterna roade en massa poliser igår på folkan i Bollnäs.

 

Men sen när man kom hem så var det dags att skriva ett avsnitt av Anosch vägkrog som skulle spelas in i dag, och det var nu det hände. Den abslolut värsta idetorka och skrivkramp jag någonsin upplevt hade nu kommit.

Jag satte mig vid datorn klockan 19.30 på tisdagskvällen och knappade ivrigt in rubriken..


"Anosch vägkrog avsnitt 3 2012."


Men sen var det stopp och dataskärmen blev till ett stort vitt hav, jag var helt tom. Kan kanske bero på liveframträdandet under dagen som stulit ganska mycket energi men såhär skrämmande stilla brukar det aldrig vara.

Och med vetskapen om att manuset måste vara klart ikväll så började stressen komma krypande den med.

Klockan började passera midnatt och jag hade inte ens kommit halvvägs, och nu började jag dessutom bli duktigt trött på ögat så nu var det riktigt slitigt.

När klockan passerade 05.00 så hade jag iaf börjat närmat mig slutet och när jag till sist lade undan min laptop så stod klockan på 07.00

Jag bestämde mig för att sova några timmar så skulle jag skriva färdigt slutet innan Christian skulle komma och hämta mig vid 11.30

 

Jag somnade in..

 

 

Sen vaknade jag av att någon tuta hejvilt ute på gårdsplanen, helvete!!!

Klockan var nu nästan 12 och Christian hade både ringt och plingat på dörren, fan! på med kläderna och ner med laptopen i väskan, jag får skriva färdigt manuset i studion.


Anosch vägkrog avsnitt 3 på Sveriges radio Gävleborg p4 strax efter klockan 17 nu på fredag.


Välkomna!


Presentation


Christer Johansson

Impulsiv och nästan oförskämt spontan försöker jag leva mitt första liv som människa.


Fråga mig

133 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni se en ny småstadslivfilm eller vill ni se den nya byn med bara nya figurer som jag lurar på?
 Ny småstadslivfilm.
 Ny film med helt nya figurer.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok.


Ovido - Quiz & Flashcards