Alla inlägg under december 2011

Av Christer Johansson - 9 december 2011 20:04

Som ni har kunnat se så har jag roat mig med att gjort lite omröstningar här på bloggen och det har varit intressant att följa, och den första omröstningen var ju frågan om vilken småstadsliv film du tyckte var bäst.

Och det blev faktiskt lite väntat vår andra småstadslivfilm, den blev lite av vår icebreaker kan man säga.

Det var den film som lockade flest anhängare till detta humorfenomen, men väldigt många har ju glädjande nog röstat på vår första film också, och den ligger oss varmt om hjärtat eftersom det var vår första och lite av ett experiment.

För vi visste ju inte hur vår humor skulle tas emot därute och småstadsliv 1 var ju vårt lilla test, och det gick ju hem!


   Småstadsliv 2 är den populäraste filmen.

Vilken småstadsliv film tycker du är bäst?

Småstadsliv 1

  

 

  23.8 %

Småstadsliv 2

  

 

  42.9 %

Småstadsliv 3

  

 

  14.3 %

Småstadsliv firar jul

  

 

  19 %


Sen ställde jag frågan hur du helst såg ditt småstadsliv och det var väl heller inte någon överraskning att många ville se oss som dom upptäckte oss en gång i tiden nämligen på film, men här tror jag nästan att det kan bli lite förändringar i framtiden för det är jättemånga som sagt efter att ha sett våra föreställningar att det var mycket roligare än själva filmerna hm? kul att vi klarar oss på scenen åxå! Men snälla som ni är så tycker ni allt är bra att se med småstadsliv det spelar tydligen ingen roll hur, snäll ni!

Hur ser du helst småstadsliv?

på film.

  

 

  24.3 %

som liveshow.

  

 

  21.6 %

små klipp på youtube.

  

 

  2.7 %

alla tre är lika bra.

  

 

  51.4 %


Sen ville jag veta hur du blev inlurad i detta småstadlivsträsk och det var tydligen en orangeklädd vrålande mekaniker som var den absolut största boven, Stånk Tommy!

  

Stånk Tommy har lockat flest till Småstadsliv humorn tydligen.

 

Vem? vilken karaktär eller film var det som lurade in dig i småstadslivs träsket?

Stånk Tommy

  

 

  42.3 %

Städtanterna

  

 

  15.4 %

Jonny Borgf

  

 

  0.7 %

Örjan Bengstforst

  

 

  4.7 %

Ingmar Andersson

  

 

  5.4 %

Kenta Jonsson

  

 

  8.7 %

Småstadsliv 1

  

 

  7.4 %

Småstadsliv 2

  

 

  6 %

Småstadsliv 3

  

 

  0 %

Småstadsliv firar Jul

  

 

  0.7 %

Småstadsliv LIVE Showen

  

 

  0 %

Grannen

  

 

  1.3 %

Polarna på jobbet

  

 

  4 %

av en slump på youtube

  

 

  3.4 %


Sen till sist ville jag checka av lite vart småstadslivhumorn stod sig starkast och vart egentligen vår hemmaplan var någonstans, var det verkligen Hälsingland eller kunde det vara någon annanstans?

Men klart det var vårt kära Hälsingland men Gävle norpade många röster trots allt och vem vet efter vår show i Boulognerskogen nere i Gävle i sommar så kanske vi har en ny hemmaplan!? hehe..

Vart är småstadsliv som störst och vart är då vår hemmaplan egentligen?

Hälsingland

  

 

  40.4 %

Örnsköldsvik

  

 

  7.9 %

Gävle

  

 

  14.6 %

Sundsvall

  

 

  5.6 %

Umeå

  

 

  4.5 %

Sandviken

  

 

  2.2 %

Stockholm

  

 

  1.1 %

Göteborg

  

 

  0 %

Sollefteå

  

 

  4.5 %

Borlänge

  

 

  0 %

Östersund

  

 

  7.9 %

Härnösand

  

 

  3.4 %

helt annan ort!

  

 

  7.9 %


Men nu skulle jag vilja ha lite hjälp med vad vi skall ha för omröstning nästa gång, så kom gärna med förslag på vad vi skall köra för omröstning, är det nått ni skulle vilja kolla upp och köra en omröstning på?


Av Christer Johansson - 8 december 2011 22:00

Vi leker med tanken att SVT ringer oss på krogen.

LÅSNINGEN. (En påhittad historia)

Första avsnittet.

Det var torsdag och Christian stod vid stekbordet och stekte pannkakor och jag såg riktigt hur han led.

Telefonen ringde. Jag tittade på klockan och svor för mig själv-vem fan ringer fem minuter över tolv till en lunchrestaurang, jag svarade telefonen med en så vänlig och service inriktad ton jag kunde.

-Välkommen till Restaurang Renen det är Christer.

Efter telefonsamtalet skrattade jag lite för mig själv och kliade mig i huvudet.

-Shit alltså! vafan haha!

Christian tittade upp från stekbordet och pannkakorna.

-Vad är det!?

                                                 

Det var Sveriges Television som ringde och dom ville veta mer om våra filmer.

Och redan nästa fredag vill dom att vi skall vara med i ett soff program på tv, där vi kommer att få berätta lite om oss själva och vad Småstadslivprojektet var för något.


Nästa fredag...


Nu satt två grabbbar med noll media träning på ett tåg på väg till Stockolm och tv-huset för att vara med i sitt första tv-framträdande. Skräcken började sakta krypa på dom.

Vi passerade dörrarna till tv-huset och plötsligt så stod vi där.

 Det var en ung kvinna som satt i receptionen och hon log mot oss när vi osäkert vandrade fram till henne.

-Hej! Välkommen till tv huset och vad kan jag hjälpa er med?

Eftersom jag stod lite närmare än Christian så var det jag som fick svara på denna kvinnas fråga.

-Vi ska vara på tv.

 

"Vi ska vara på tv!" Men vafan säger jag. Så kan man väl inte svara. jag måste väl för fan presentera mig. Och lite mer utförligt berätta varför vi är här. Jag tittade på Christian som stod bakom mig men han rörde inte en min.

- Okey men då måste jag få era namn så ska vi nog lösa det här.

Sa hon vänligt och jag kände hur en svett droppe letade sig ner från min panna.


Vid sminkningen före sändningen kändes det riktigt bra, vi vågade faktiskt dra några skämt där och det kändes som att all nervositet hade försvunnit. Och när vi sedan fick komma in till studion och sätta oss i tv-soffan kändes det ännu bättre.

Kameramännen rusade fram och tillbaka och riktade sina kameror. Med fem minuter kvar till sändning så kommer en av kameramännen fram till oss och ber oss att inte se in i kamera 2. Det är den kameran som kommer riktas mot oss alla tre i studion, och för att få en bra bild så skulle vi inte kolla in i den för att inte se tv-tittaren rakt i ögonen, det är inte snyggt i tv!

 Jag tittade på Christian som satt där bredvid mig i tv-soffan, vi log mot varann. Fan det här kändes ju riktigt bra, vi är nog kanske gjorda för tv och nöjes branschen ändå.

Men då som en kniv i ryggen kom vrålet som krossade allt lugn vi kände.

 

-30 sekunder till sändning!

 

ett ögonblick försvann allt lugn, och om 30 sekunder skulle hela Sverige kunna se våra skräckslagna ansikten och höra vad vi skulle säga.

” Och vafan skulle vi säga??!!”

 

Programledaren började med att presentera oss och det var jävligt skönt att vi slapp det, han var dessutom väldigt påläst. Sedan såg han på oss och ställde en fråga. En fråga! vi skulle alltså öppna käften och prata direkt i tv!

- Ja nu är vi mycket nyfikna vad Småstadsliv är för något?

 

Det var då det hände”LÅSNINGEN” Jag kände hur jag liksom lämnade min kropp och svävade upp i tv-studions tak. Jag såg hur programledarens näsborrar tornade upp sig som två gruvhål där jag och Christian körde in med en sjukt liten truck och gömde oss.

Det kändes som en evighet och frågan var fortfarande obesvarad.

Jag tittade försiktigt till höger om mig där Christian satt, men det jag fick se var en  Christian som stirrade rakt in i kamera 2 med öppen käft och ett skräckslaget ansikte. Då förstod jag att han inte tänkte svara på denna fråga.

Så nu var jag lämnad ensam i denna fråga och nervositeten sköljde över mig hänsynslöst.


Jag vinklade till tungan i munnen och svarade knappt hörbart och med en röst som darrade som en vibrator.


-Jarru? det är sjukt.

 

Programledaren blir tyst för en stund och skruvade på sig där han satt i soffan och med ett stelt leende vände han blicken mot Christian och ger honom nästa fråga.


- Men du då Christian vad kan du säga om Småstadsliv?

 

Christian som fortsätter att stirra in i kamera 2 med öppen käft svarar ännu otydligare.


- det är roligt.

 

Programledaren börjar skruva på sig ordentligt nu och inser att dessa två blockade supernervösa pojkar skulle bli ruskigt svårt att intervjua denna morgon. Det är då jag gör det!

Jag tar av mig mina byxor och sätter mig i skräddarställning på det lilla bordet framför tv-soffan och sjunger låten Vitare än snö med Lasse Stefanz, Christian är inte sen att hänga på och tar även han av sig sina byxor och börjar göra jättefina kullerbyttor i tv-soffan. Låsningen och hysterin är total när programledaren förgäves försöker stoppa oss i vår vackra sång och stiliga akrobatik.


Av Christer Johansson - 7 december 2011 23:42

Efter ännu en dag framför filmkameran så är jag hemma nu och bläddrar genom lite gamla bilder och minns tillbaka med ett litet leende på läpparna, det känns så jäkla längesen men är ju inte det ändå.

Kolla bara på den här bilden, vilken liten gullig shop vi hade.

Här leker vi lite affär där två söta flickor Rebecka & Jessica i sina vita fina småstadslivvästar skall sälja lite tröjor, 3st närmare bestämt sen en röd Agneta Patrull keps och en grön Lurvpöse? samt vår första film.


 


Sen kolla på dom här coola grabbarna på nästa kort, detta kort är taget inför filmpremiären av Småstadsliv 2 och visst ser det ut som att dom myser på bra nog. Och vad stiliga dom var!

Hjältarna från denna andra småstadslivfilm. Göran Sjöberg och Peter Bylund som här hade medverkat i sin andra film med oss, och kolla nya Lichln som hade fått på sig en slips då, bra Lichln!!

 

    


Edsbyns hotell hade laddat på bra med skumpa denna afton, som det skall vara vid en filmpremiär!

 

 

 

Och här står jag med Roxa och Sasha samt min äldsta dotter i blont hår Emmy Lee, för snart var det dags för att dra igång premiären av vår andra film och föga visste vi hur vår framtid skulle se ut vid den här tidpunkten.

Men nått vi vet idag är att vår andra småstadslivfilm var den som banade väg för vår framfart, den blev icebreakern och den stora småstadslivs explosionen därute.


 


Det var en helt fantastisk stämning på Röda Kvarn i Edsbyn och filmen blev en succe!


 


Och regissören tar sig ett rejält glädjskutt då filmen rullade vidare med utsålda biografer, här var det Söderhamn som fick sig ett besök.


 


Härliga minnen och i mars 2012 är det dags igen, man vill vrida fram tiden nu ju, det är ju så jäkla spännande vid våra premiärer!


Jaja, gonatt på er! Nu skall jag sova lite och drömma mig bort till mars 2012... :)



Av Christer Johansson - 6 december 2011 22:05

Det blev några hektiska dagar när vi bestämde oss för att redan nu släppa biljetterna till nya showen som har sin premiär 18 juli på Östra Berget i Söderhamn, och efter dom två första dagarna har biljett försäljningen rusat på ordentligt och Gävle tog tag i taktpinnen direkt.


 

Foto: Maria G Nilsson

Som biljetterna rusar på till Gävle så kommer det bli ett jäkla drag därnere i sommar.


Boulognerskogen i Gävle kommer bli en hejdundrande fest om det rullar på såhär som sagt, vilket tryck det verkar vara med småstadsliv i denna stad alltså man blir lika förvånad varje gång.

Sen har masarna vaknat rejält med Rättvik som just nu ligger på andra plats i biljettförsäljningen, det kommer bli en underbar sommarkväll i Rättviksparken yeeeha!

Sen kommer Östersund på tredje plats, Jamtli heter stället vi kommer uppträda på i Östersund och ska tydligen vara ett riktigt mysigt ställe. Så nu längtar man ju till sommaren så in benkan när man ser det här enorma intresset för vår tredje upplaga av Småstadsliv LIVE "Svart & Rivigt"

 

     

Se passa på att köpa din biljett redan nu för sen efter 7 januari kommer biljetten kosta mer, eller så önskar du en biljett av tomten! den fan kommer ju snart han med :)

 

Och på vår hemsida hittar du biljetterna: www.smastadsliv.se

 

KOM IGEN NU HANSA!!!!!

(Lite taggning från förra showen skulle passa fint nu)

 

 

 

 

Av Christer Johansson - 5 december 2011 19:28

Nu kommer vårt lilla bidrag till julhandeln och alla julklappsinköp, det finns säkert många därute som går och funderar på vad man skall hitta på och köpa för julklappar i år.

Men vi har lösningen på det!

Du känner säkert nån i din stora tjocka släkt som tycker om småstadsliv eller rentav älskar det, ja men då kan du vara så fiffig att redan nu köpa biljett till den nya sommarshowen 2012.

Vi har ett erbjudande som sträcker sig fram till 7 januari och därefter kommer biljettpriset att gå upp.

Så köp en biljett redan idag och önska god jul, det räcker gott det!

 

Biljetter hittar du på vår hemsida: www.smastadsliv.se

 

  Köp en biljett redan nu inför nya showen i sommar!

 

En frisläppt Örjan och ett heltaggat småstadslivsgäng rustar för den nya showen som kommer bjuda upp till en jäkla fest i sommar, för det är nu showen kommer som du fan inte kan missa!

 

Till dessa ställen kommer vi i sommar:

  

SÖDERHAMN, Östra berget
2012-07-18, 19:00

HUDIKSVALL, Köpmanberget
2012-07-19, 19:00

GÄVLE, Boulognerskogen
2012-07-21, 19:00

ÖRNSKÖLSVIK, Folkets Park
2012-07-28, 19:00

AVESTA, Avestaparken
2012-08-03, 19:00

RÄTTVIK, Rättviksparken
2012-08-04, 19:00

ÖSTERSUND, Jamtli
2012-08-09, 19:00

HÄRNÖSAND, Folketspark
2012-08-10, 19:00

Fler städer kan tillkomma.


För det skall vara Svart & Rivigt! annars så spottar vi ut det!

Här kommer unika och dom första rörliga bilderna på en glad och frisläppt Örjan, varsågoda!


 

 

 

Av Christer Johansson - 4 december 2011 19:02

Jag erkänner att jag är Alftas och hela Hälsinglands okey hela Sveriges nej hela världens absolut i särklass sämsta människa på att rimma, ni vet julklappsrim!

Alltså jag tror inte ni förstår hur jävla dålig jag är, det är nästan perverst!

 

 

Foto: Maria G Nilsson

Mannen till vänster på bilden är världens sämsta människa på juklappsrim, bara så ni vet!

 

sjukt dålig är jag, usch! Aldrig mer att jag kommer sitta i en rimstuga eller vad man nu kan kalla dagens aktivitet.

Som jag berättade i mitt förra blogginlägg så har jag varit nere i människobyn idag och signerat en bok som jag medverkar i tillsammans med Per Persson.

Butiken som säljer boken hade också annonserat att vi skulle hjälpa deras kunder med deras julrim till klapparna, eh? vilken pärs!

Och det var ju en jävla tur att jag satt bredvid en utav Sveriges bästa textförfattare i Per Persson som faktiskt fick fram några riktigt trevliga rim, jag fick fram ett och det var till ett gymkort.


"När du nu får detta kort i din hand är dina bekymmer med stor mage och dubbelhaka i hamn"


Men ni hör väl vad bedrövligt och så tråkigt rim!

 

För det första så tycker jag rim är så fruktansvärt tråkigt, sådär tört som jag är så allergisk mot. Det får inte bli för roligt och det ska bara vara fyndigt och vitsigt.

FYNDIGT OCH VITSIGT! jag mår dåligt nu, usch!

 

Jaja, trevlig dag annars med glögg och pepparkakor.


Packet får avsluta dagen med ännu en odödlig klassiker och Alfta hockeytröjan sitter ju som ett smäck!


 

Av Christer Johansson - 4 december 2011 00:53

var det dags för lite Julskyltning i vår lilla by och jag tänker tillbringa några timmar i en av citybutikerna och signera lite böcker tillsammans med en annan man vid namn Per Persson.  

Faktiskt helt jävla otroligt detta, här ska jag sitta sida vid sida med en man som jag lyssnat på sen ungdomsdagar och har stolt kunnat säga att Perssons Pack är från min lilla by Alfta!

Detta band som med sina texter och odödliga låtar inspirerat så många stora svenska artister idag.

Namn som Håkan Hellström och Lars Winnerbäck har långt före sina genombrott länge beundrat denna Alftabo och hans låtar. Håkan Hellström missade faktiskt inte en spelning när Perssons Pack uppträdde på Magasinet i Göteborg och det tycker jag är så häftigt alltså, ja eftersom jag är ett stort Hellström fan också.

att Per Persson är med i denna bok tycker jag är en självklarhet, jag har lite svårare att greppa min egen medverkan i boken men jag tänker absolut inte be om ursäkt, för jag sträcker på ryggen och är som titeln på boken jävligt STOLT!

 

20 Möten med kulturpersonligheter från Gävleborg STOLT av Marie Björk & Gabriel Liljevall.

 

 

Och i denna bok finns förutom Alftaborna jag och Per namn som Rolf Lassgård, Tomas Dileva, Regina Lund och Lill Babs mfl, jamen ni hör väl hur galet detta är.

 

Här kommer ett litet utdrag ur boken/


"Inspiration till scenerna får han genom att iakta andra personer. Något han började med redan som barn.

Han kunde inte placera sig i något av de rådande fack som man skulle tillhöra som ung i Alfta och blev därför något av en betraktare.

- Antingen skulle man vara hårdrockare med bakvänd keps, mecka med bilar eller vara en av de snygga killarna som spelade innebandy. Jag var inget av det, även om jag ibland försökte"

 

Ur boken STOLT av Marie Björk & Gabriel Liljevall.

 

Jävlar vad stolt jag är ska ni veta!

Och så kul för min morsa som fått varit med om mycket där jag härjat fram, boken är till dig morsan!

 

Tusen tack till er båda Gabriel & Marie för att jag fick vara med i denna supersnygga bok!

  

 Kortet är från bokmässan i Göteborg.

 

Måste avsluta detta STOLTA blogginlägg med en odödlig klassiker av chefen himself!

Av Christer Johansson - 3 december 2011 22:42

Hemma igen efter ännu ett julbord och framträdande av städtanter och en lite bedrucken Ingmar Andersson, men det fanns dom som var värre. Direkt när Johanna hade ställt sig på scen så vinglade en ganska så berusad julbordsfirare upp på scen med Johanna och ville ta en liten svängom, men som tur är så är ju Johanna ganska så van att handskas med gubbar som har lite för mycket pruttare innanför västen.

Johanna makade ner gubben av scen och hennes riktiga gubbe Ingmar kunde beträda scenen och föreställningen kunde komma igång.


 

Foto. Maria G Nilsson.

Johanna är ju ganska van med gubbar som har pruttat på ordentligt med snapsen om man säger.


Julbord är alltid en spännande historia och man vet aldrig vilken form publiken beinner sig i, den berömda julsnapsen kan få vilken lugn kväll som helst att förvandlas till en jävla cirkus, och på julbordsgig ska man försöka uppträda så tidigt som möjligt.

ni som ska underhålla vid ett företagsjulbord, vad ni än gör kliv förfan inte upp på scen efter klockan halv elva! För då har julsnapsen tagit över showen och cirkusen är i fullgång!

Men ikväll gick det finfint, gubben som hoppade upp på scen fick några andra i personalen hålla fast resten av framträdandet så det gick bra, ja annars har han klivit upp på scen igen hur många gånger som helst och då hade det nog blivit en jobbig måndag på jobbet att se sina arbetskamrater i ögat efter sin stora show på scen.

Hehe den där julsnapsen vettu!

 

Nu är det ryggläge i soffan och lite No country for old men av bröderna Cohen, en mycket sevärd film!

 

Presentation


Christer Johansson

Impulsiv och nästan oförskämt spontan försöker jag leva mitt första liv som människa.


Fråga mig

133 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni se en ny småstadslivfilm eller vill ni se den nya byn med bara nya figurer som jag lurar på?
 Ny småstadslivfilm.
 Ny film med helt nya figurer.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok.


Ovido - Quiz & Flashcards