Alla inlägg under januari 2012

Av Christer Johansson - 20 januari 2012 10:53

Mitt jobb these days är att skapa saker som får folk att röra på mungiporna snett uppåt och skratta jättemycket.

Ett jobb som jag tycker är skoj ska ni veta, så jag klagar inte men lite konstigt jobb är det väl.

Har man gnuggat krogbranschen hela livet fram till nu så är det väl klart man funderar ibland vad det är man sysslar med. Så idag när jag hade fixat frullen och sköljt ner den med en kopp java så började jag min arbetsdag med att se hela nya småstadslivfilmen(se på film där folk åker skridskor i klänning vafan är det för jobb?) 

JARA!!



Grovklippningen blir nu till finklippning och jag har antecknat 2st A4 ark med detaljer som skall justeras på måndag i Roxastudion, sen skall filmen vara klar. Jag tänker inte peta nå mer så på med musik och ljudeffekter sen ska rullen vara redo att tryckas, PUH!

 

 

Mycket film är det som ska klippas och granskas dessa dagar.

 

Efter lunch nu så börjar jag skriva för nästa Anosch vägkrog avsnitt som vi spelar in till veckan, första avsnittet för säsongen rullar ju om ca 3 timmar i p4 Gävleborg.

Så är det!

Nu laddar jag på med lite detektivbyrån i lurarna så ska här skapas lite radiohumor, hörs på!

 



Av Christer Johansson - 19 januari 2012 19:45

Hemma igen efter en tuff men mycket bra dag i småstadslivsstudion, nu är filmen på plats och alla scener är staplade i rätt ordning. Det som skall göras nu är en sista finputsning och påläggning av musik och ljudeffekter.

Sedan är det bara skicka filmen på tryck till Tyskland.

Herrejävlar alltså! Vi har snickrat ihop ännu en långfilm på 1 timme och 30 minuter, nu är jag glad ska ni veta!

Och jag har sagt det förut men känslan är att nu kommer vår bästa film hittils.

Roxa vår eminenta klippare satte upp en high five och ett brett leende idag innan vi skildes åt så det är klart att vi känner oss jäkligt nöjda med resultatet, så nu är det bara köra järnet och sälja premiärbiljetter!

 

 

 

gillar man våra filmer ska man defenitivt inte tveka att köpa en biljett till filmpremiären 31 mars I Alfta för detta kommer bli ett jäkla partaj gott folk, jävlar i min själ!

Här kommer ett litet unikt filmklipp från dagens klippning i den berömda Roxastudion där alla småstadslivfilmer skapats genom åren, varsågoda!







Av Christer Johansson - 19 januari 2012 12:40

Närmare 4 timmar i Småstadslivsstudion nu och klippningen av den nya filmen, och just nu har vi klippt ihop en film på 1 timme och 13 minuter. Den håller fortfarande ett bra tempo och vi får se om vi kan hålla filmen nere till den berömda komedigränsen på 1 timme och 30 minuter.

Nu vankas det lite lunch strax och studions meny består idag av en hemlagad chili con carne, men ara vad gött!

 

  

 

nu ska här käkas, sen fortsätter vi med klippningen fram till ca 17.00.

 

Men det blir bra, jävlar vad bra det blir!

Av Christer Johansson - 18 januari 2012 23:22

Imorgon klockan 09.00 sitter jag i småstadslivsstudion och käkar frukost som vår trotjänare och goda vän Peter"Roxa"Ericsson  i vanlig ordning fixat, fan vad nice!

Toast med ost & skinka som tillagas i hans våffeljärn och en kopp varm choklad får öppna filmklippsdagen.


   Frukost hos Roxa gillar man.

 

Sen efter det stirrar vi på en skärm i ca 7 timmar med ett lunchavbrott på ca 20 minuter.

Så ser morgondagen ut iaf och man brukar somna ganska ovaggat efter en filmklippsdag i studion.

Grovklippningen skall vara över imorgon och sedan börjar den ångestfyllda finklippningen där man måste skrota partier i filmen som man kanske egentligen skulle vilja spara.

Jag vet inte vem som gav det på förslag men det var någon som tyckte att vi kunde ge ut en dvd på allt material som inte fått plats i våra filmer, igen dum ide faktiskt. För det skulle lätt bli en långfilm av detta, så vi kanske skulle kunna snickra ihop en sån dvd närmare jul, hm? tål att funderas på!

 

Nu blir det lite nattbio med Dudley Moore och filmen 10 som jag har sett väldigt många gånger, en riktig höjdare där Dudley briljerar i en rad obetalbara scener, kommer somna med ett leende på läpparna.

 

Gonatt!

 

 

 

 

 







Annars är jag mycket nöjd med dagens arbeter där jag snickrat ihop dom första 4 scenerna av den första akten i den nya showen.

Av Christer Johansson - 18 januari 2012 19:00

Fick ett mail från ett gäng från Sundsvall som skall besöka Alfta och filmpremiären 31 mars.

Dom ville veta vart alla inspelningsplatser låg som vi använt oss utav i filmerna, så dagen innan premiären skulle dom besöka lite inspelningsplatser och göra en historisk vandring i småstadslivs fotspår, det är ju fantastiskt!

Man har svårt att förstå hur mycket våra filmer betyder för en del, det här gänget har kultförklarat filmerna och tänker föreviga sin vistelse under filmpremiären med att besöka som dom sa klassisk småstadslivsmark.

Klart ni ska få lite hjälp om vart ni ska åka när ni anländer till vår by, här nedan kommer lite tips på inspelningsplatser som vi använt oss utav i våra filmer.

Resan kan börja från Alfta mot Galven där både jägare och städtanter härjat på, sedan efter Galven kommer destinationen vara Bollnäs och en mycket omtalad bilverkstad.


      Örjan Bengstfors stuga ligger i Galvsbo vid foten av sjön Galven.

  

Om ni sedan fortsätter mot Galven så kommer ni komma fram till Galvens Bygdegård där det beryktade vargmötet i Småstadsliv 2 ägde rum där hela Älglösa jaktlag var på krigstigen, och skulle man ta sig in i byggnaden ska man leta efter det lilla hål i taket som kom till när Skalman avfyrade sin bössa under det rådande mötet.


 

Galvens bygdegård var skådeplatsen när ett vargmöte gick av stapeln i Småstadsliv 2.

Sen kommer ni även passera Leif och Sölves hus som även dom bor vid sjön Galven.





 

 

Sedan när ni passerat Leif & Sölves hus så kommer ni komma fram till Galvens stora badstrand där scenerna med städtanterna och Jonny Borgf ägde rum.


          


Efter ett besök vid denna badstrand där både springmatcher och lättklädda damer agerat så rullar bilen mot Bollnäs och Stånk Tommys bilverkstad, så när ni kommit fram till Bollnäs efter Galven vistelsen så ska ni hålla utkik till vänster om vägen mittemot Jysk och El-Giganten så ska ni kunna se en gul skylt med texten Bilverkstad.


   Stånk Tommys bilverkstad hittar ni i Bollnäs mittemot Jysk.



Lycka till nu, hörs på!

 


Av Christer Johansson - 18 januari 2012 09:48

var det dags att fortsätta med manusskrivingen inför den nya sommarshowen 2012 "Svart & Rivigt" och jag kan erkänna att en liten prestationsångest smugit sig på. Och efter den senaste showens stora succe så är den faktiskt krångligare än vanligt, prestationsångesten alltså. Men hur ska man hantera detta då, vad ska man göra för att slå bort denna press som byggts upp.

För det första är det ju såklart mest jag som sätter den pressen, jag målar upp en bild av att nu förväntar sig våra småstadslivälskare därute en storslagen och helt magisk show som får dom att tappa andan och sväva på moln i månader efter att ha sett vår show.


   Svart & Rivigt är nya sommarshowen 2012.


Men riktigt så är det ju naturligtvis inte, vår trogna och snälla publik vill nog mest avbryta och dra ur pluggen i sin vardagslunk och få sig ett rejält skratt.

Humor och skratt är ren själavård! Gråta kan vara skönt det med men skrattet är nog det bästa, så jag får inrikta mig på att skapa bra jävla mycket skrattmoment i nya showen så blir det nog succe innan det är färdigt i år igen.

 

Annars har jag ett annat knep som alltid brukar funka när jag behöver lite tändvätska för att tagga igång inför ett tufft projekt, det är att tänka på alla trashtalkers som du utsatts för genom åren, om du som mig levt i en liten by någongång i ditt liv så vet du vad jag snackar om.

Dom där små människorna som bygger sina liv på att snacka skit och leva på sin falska ryktespridning, fast idag har jag väl täppt igen dom flesta käftar men det kanske finns någon kvar därute som fortfarande tror på sin skit.


"För att nå till källan så måste man gå mot strömmen"


    


Precis vad jag behöver för att tagga igång, take it away Kenta!

 

 

 

 

 

Av Christer Johansson - 17 januari 2012 22:26

Häromdagen städade jag som sagt ett förråd och hittade då lite kort och andra roliga saker som berättar lite om min väg fram genom livet fram till idag, en liten detalj som är lite intressant tycker jag själv är att mitt första skrivna manus inte var humor.

Det var ganska långt ifrån humor faktiskt, det var en mycket sorglig historia där man får följa en cancersjuk ung man och hans sista dagar i livet, där han gör ett sista desperat försök att förstå meningen med hans livsöde.

En ganska så tung sak att försöka skriva om, men det var mycket intressant att läsa där jag som 16 åring hade en vision om att detta skulle bli en film eller en bok en dag.

(Ganska långt ifrån Stånk Tommy iaf)


Här kommer ett utdrag ur manuset.


Han lyssnade till månskenssonaten.

 

"Stormen slet och rev i allt, träden kastades hänsynslöst fram och tillbaka och utkämpade en vild kamp mot den hårda vinden. Men för en ensam vandrare som inget mål för färden har eller finner någon mening för sitt liv är stormen ingen börda, han ser sin betydelsefulla meter framför sig och låter sig inte beröras av det vattenfall av regn som forsar innanför hans kalla och genomvåta kläder. Men hans ben bär honom inte längre och han tänker inte kämpa emot, han låter stormen och regnet fälla honom till marken och det sista han ser är ett par klämtande lyktor som sakta kommer krypande emot honom"


Där han i denna storm hittas av en man som tar med honom till sin familj och låter honom få bo där ett tag, och ovetandes av hans sjukdom blir den äldsta dottern i familjen förälskad i honom och mitt i hans meningslöshet finns där plötsligt en mening som han letat efter.

Vilket drama! ja det kanske speglar lite den sinnesstämning som rådde i min 16 åriga kropp, hoho..

Som sagt en bra bit ifrån vad jag skriver i dessa dagar, så nu måste jag fortsätta att läsa detta, gonatt!

 

 

 

Av Christer Johansson - 17 januari 2012 19:20

var det första avsnittet av Anosch vägrog inspelat efter en heldag i småstadslivsstudion.

Och eftersom Martina Olsson är och utbildar sig till makeup artist och hårstylist i Stockholm, så fick vi ta hjälp från en mediastuderande flicka vid namn Moa Helsing från Ljusdal.

Hon gjorde det mycket bra ifrån sig där hon tvingades stå öga mot öga mot en frisläppt gammal fängelsekund som var ute efter lite rivigt, samt två förvirrade arrangörer och en lite irriterad städtant vid namn Johanna Andersson.

Men som sagt Moa fixade detta galant, tack Moa!

 

 

Moa Helsing har vi jobbat med förut inför showen Bland braköl & Samurajlådor där hon designade vår första affisch.

 

Och det är ju just fotografering som hon egentligen riktar in sig på, men som sagt idag fick hon agera skådespelare i vårt första Anosch program för säsongen, och det ju funka ju bra det.

 blir det manusskrivning imorgon innan det är dags för Småstadslivstudion på torsdag igen och filmklippning.


Yeeeeha, nu blire lite Allram!!

 

 


 

 



 


Presentation


Christer Johansson

Impulsiv och nästan oförskämt spontan försöker jag leva mitt första liv som människa.


Fråga mig

133 besvarade frågor

Omröstning

Vill ni se en ny småstadslivfilm eller vill ni se den nya byn med bara nya figurer som jag lurar på?
 Ny småstadslivfilm.
 Ny film med helt nya figurer.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok.


Ovido - Quiz & Flashcards